Computermisbruik

Riscon levert data-recovery diensten voor alle doeleinden. Data-recovery hoeft namelijk niet slechts plaats te vinden op vastgelopen/kapotte harddisks maar kan eveneens worden ingezet ten behoeve van de bewijsvoering. Digitaal bewijs voor onrechtmatig handelen bevindt zich meestal in de ‘lege schijfruimte’ van een gegevensdrager. Een e-mail bericht waaruit dit bewijs bijvoorbeeld zou kunnen blijken, zal doorgaans door de betrokkene uit zijn mailbox zijn verwijderd. Hij wil immers niet dat anderen deze te zien krijgen.

Van een gegevensdrager gegevens verwijderen (en de prullenbak leegmaken) betekent echter niet dat de gegevens weg zijn, maar dat ze in de lege (niet zichtbare) schijfruimte terecht komen. Onze digitale deskundigen kunnen deze gegevens met behulp van onze specialistische software en apparatuur echter vaak opnieuw zichtbaar maken.

Riscon heeft reeds voor vele klanten cruciaal bewijs geleverd uit onder meer de verwijderde items van de door hen aangeleverde (mail)servers, desktops, laptops, iPads, smart phones, opslagkaarten, USB-sticks en andere datadragers

Ervaren, discreet en kundig
Bij spoed 24 uur per dag beschikbaar
contact